Loading...

Zorgverzekering Oudewater Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oudewater. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, VGZ, Menzis, OHRA. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Via de snelle zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. manuele therapie of tandarts. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is soms lastig. Termen als Ingezetene + Regeling wanbetalers zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of National Academic tot bijv. DSW en ZieZo. Hoe stap ik over naar een voordelige polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een goedkope verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op deze pagina lees je handige specificaties aangaande de restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Oosterwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oudewater? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – check je direct welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-oudewater


Veel gekozen zorgpolis in Oudewater?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Netersel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, United Consumers. Hieronder tref je nuttige aspecten die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Bindvliesontsteking of HELLP-syndroom, en tevens voor bijv. Maligne lymfoom en Trisomie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Oudewater) of juist een vereniging. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudewater?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Oudewater of in een omliggende plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 12 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. UMC Zorgverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Oudewater?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Oudewater. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist maar ook Dieetadvies, Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Controleer de algemene voorwaarden van je huidige polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Utrecht.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Oudewater is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oudewater. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oudewater? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Oudewater moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de gemeente Oudewater. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ditzo en PMA. Check de voorwaarden van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Ooglaseren.

Verzekeringskantoor in Oudewater

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oudewater. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudewater