Loading...

Zorgverzekering Oudeschip Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oudeschip. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, Menzis, Achmea, OHRA. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met behulp van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als tand + orthodontie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Termen als Naturapolis + Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of inTwente tot aan Ditzo en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je direct en moeiteloos een geschikte verzekering die in lijn is met jouw behoeften. Hulp nodig? Hier tref je praktische details ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Oosterstreek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oudeschip? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je gelijk welke partij de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-oudeschip


De beste zorgpolis in Oudeschip?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Neerkant afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Verderop bekijk je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor o.a. Cyanose of Gegeneraliseerde angststoornis, en tevens voor bijv. Pernicieuze anemie en Stoornis van de lichaamsbeleving. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Eemsmond) of mogelijk een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudeschip?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Oudeschip of omgeving. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Promovendum) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Oudeschip?

Jouw basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Oudeschip. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en zie meteen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check je enige populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Oudeschip is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: inventariseer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oudeschip. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oudeschip? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Oudeschip moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de regio Eemsmond. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie of stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Interpolis of Pro Life. Bekijk de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Ontharing.

Verzekeringskantoor in Oudeschip

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oudeschip. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudeschip