Loading...

Zorgverzekering Oudeschans Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Oudeschans. Dit kan o.a. naar OHRA, Menzis, Achmea, FBTO, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt de geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals opticien en fysiotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Begrippen als Drempelinkomen of Bestuursrechtelijke premie zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot o.a. FBTO en Univé. Hoe stap ik over naar een voordelige aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een geschikte verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij makkelijke specificaties met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Lees ook alles over Oosternieland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oudeschans? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de polisvergelijker – met uitgebreide functies – check je direct welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oudeschans


De beste zorgpolis in Oudeschans?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Neerijnen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder bekijk je een aantal variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor aandoeningen als Athetose of Kinkhoest, maar ook Overspannenheid en Syndroom van Carpenter. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Bellingwedde) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudeschans?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oudeschans of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Hier tref jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 per jaar).
 7. Bepaal de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is PNOZorg) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Oudeschans?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Oudeschans. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de actuele dekking en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder tref jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Oudeschans is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: inventariseer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oudeschans. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oudeschans? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Oudeschans moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog meerdere zorginstanties in en rondom Bellingwedde. Zoals ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij C4Me of UMC Zorgverzekering. Check de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Ontbrekende hoektanden.

Verzekeringskantoor in Oudeschans

Heb jij het liefst face to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oudeschans. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudeschans