Loading...

Zorgverzekering Oudendijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oudendijk. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, CZ, VGZ, Menzis. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige zorgverzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling of EHBO-advies. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Begrippen als Zorgverzekeraar en Wet BIG vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of PMA tot o.a. Ik en Zekur. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via onze zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een goedkope verzekering die in lijn is met alle zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij makkelijke gegevens m.b.t. de naturapolis, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Oosterhesselen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oudendijk? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-oudendijk


Meest gekozen zorgpolis in Oudendijk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Nederland afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hierna bekijk je belangrijke factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Delier of Doofheid, maar ook Myringitis en Urolagnie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Koggenland) of juist een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudendijk?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Oudendijk of omgeving. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn OHRA) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Oudendijk?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Oudendijk. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind je enige erkende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Oudendijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oudendijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oudendijk? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Oudendijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je meerdere verschillende types zorg in de gemeente Koggenland. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Interpolis of Salland. Check de afspraken van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Ondersteek.

Verzekeringskantoor in Oudendijk

Houd jij van face to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Oudendijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudendijk