Loading...

Zorgverzekering Oudehorne Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oudehorne. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, CZ, VGZ, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met behulp van deze snelle zorgvergelijker kan je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. manuele therapie en mantelzorg. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Begrippen als Gemoedsbezwaarde en Acceptatieplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of PMA tot HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door deze zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die matcht met alle zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij bruikbare adviezen met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Oosteind zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oudehorne? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de zorgvergelijker – met bruikbare filters – tref jij supersnel welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oudehorne


Meest gekozen zorgpolis in Oudehorne?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Naarden afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop vind je veel besproken aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Adenocarcinoom of Ziekte van Duchenne, echter ook Poliep en Prikkelbare-darmsyndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Heerenveen) of soms een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudehorne?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oudehorne of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hier tref je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 27 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Interpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Oudehorne?

Het basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Oudehorne. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van je huidige polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop bekijk je enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Oudehorne wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oudehorne. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Oudehorne? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Oudehorne moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de regio Heerenveen. Zoals ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek of stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Kiemer en VGZ. Check de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Oefentherapie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Oudehorne

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oudehorne. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bespreekt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudehorne