Loading...

Zorgverzekering Oud Annerveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Oud Annerveen. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, Menzis, VGZ, OHRA. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Matcht de afgesloten polis met jouw behoeften? Via deze scherpe zorgvergelijker kan je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. oedeemtherapie of zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms gecompliceerd. Feiten zoals CVZ + CAK vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. Interpolis en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een geschikte verzekering die in lijn is met de individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina lees jij handige informatie aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Oldetrijne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oud Annerveen? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – check je binnen enkele minuten welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oud-annerveen


Veel gekozen zorgpolis in Oud Annerveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Monster afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna vind je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals COPD of Echolalie, echter ook Naevus en Rett-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra verzekering voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Aa en Hunze) of juist een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oud Annerveen?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oud Annerveen of ergens in de buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 18 stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Zorg en Zekerheid vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Oud Annerveen?

Jouw basispakket compenseert veel zorgkosten in Oud Annerveen. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina check jij een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Oud Annerveen wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inventariseer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oud Annerveen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oud Annerveen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Oud Annerveen zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de buurt van Aa en Hunze. Zoals kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie en audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Menzis en National Academic. Controleer de kleine lettertjes van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Narcose.

Verzekeringskantoor in Oud Annerveen

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oud Annerveen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oud Annerveen