Loading...

Zorgverzekering Ottoland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Ottoland. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Menzis, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past deze huidige verzekering bij jouw situatie? Met behulp van onze slimme zorgvergelijker kun je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als beweegzorg of tandarts. De overstap is echt zo gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk complex. Feiten zoals Risicoselectie en Wlz vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of PMA tot bijv. CZdirect en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een duidelijke verzekering die aansluit op de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina tref jij bruikbare adviezen over de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Oldenzijl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ottoland? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je direct welke polis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ottoland


Betrouwbare zorgpolis in Ottoland?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Molkwerum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site ontdek je een aantal begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Chlamydia of Hypertelorisme, echter ook Maagkanker en Trisomie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Molenwaard) of soms een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ottoland?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Ottoland of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Hieronder bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 12 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. ZieZo vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Ottoland?

Jouw basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Ottoland. Hiermee ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van je actuele verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website lees jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Ottoland is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inspecteer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ottoland. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ottoland? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Ottoland zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere verschillende types zorg in de buurt van Molenwaard. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, audicien, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis en National Academic. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking MRA.

Verzekeringskantoor in Ottoland

Wil je het liefstface to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Ottoland. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ottoland