Loading...

Zorgverzekering Oterleek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oterleek. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, OHRA, FBTO, CZ, VGZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan je vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als beweegzorg plus oedeemtherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best complex. Termen als Gecontracteerde zorg + Collectieve zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Menzis tot aan Delta Lloyd en ZieZo. Hoe stap ik over naar een geschikte aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij deze zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die past bij de wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige info ten aanzien van aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Oldelamer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Oterleek? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-oterleek


Veel gekozen zorgpolis in Oterleek?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Molenaarsgraaf afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Verderop tref je enkele onderdelen die van belang zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Blindheid of Epidermolysis bullosa, echter ook Orthorexia nervosa en Psychopathie. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Schermer) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oterleek?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oterleek of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is VGZ vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Oterleek?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Oterleek. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Logopedie. Controleer de condities van de actuele verzekering en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina lees je een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Oterleek wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oterleek. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oterleek? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Oterleek moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de regio Schermer. Zoals ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of ook stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij inTwente en Zekur. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Moermantherapie.

Verzekeringskantoor in Oterleek

Houd jij van face to face contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oterleek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oterleek