Loading...

Zorgverzekering Ossenzijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Ossenzijl. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, VGZ, OHRA, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Klopt deze huidige polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan je rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld oefentherapie + tandheelkundige hulp. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk moeilijk. Termen als Aanvullende zorg of Budgetpolis zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PMA tot FBTO en ZieZo. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van de zorgvergelijker tref je rap en makkelijk een goedkope verzekering die klopt met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website spot jij praktische informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Oldekerk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Ossenzijl? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-ossenzijl


Veel gekozen zorgpolis in Ossenzijl?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Moerstraten afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze pagina bekijk je cruciale begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Angststoornis door alcohol of drugs of Depersonalisatie Stoornis, echter ook Nystagmus en Zoöfobie. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Steenwijkerland) of juist een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ossenzijl?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Ossenzijl of in deze buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hieronder bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere achttien stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Univé vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ossenzijl?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ossenzijl. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Dieetadvies. Check de voorwaarden van je actuele verzekeraar om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina check jij meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Ossenzijl wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ossenzijl. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Ossenzijl? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Ossenzijl is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de regio Steenwijkerland. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij CZ en Univé. Raadpleeg de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Mindfulness voor mantelzorgers.

Verzekeringskantoor in Ossenzijl

Heb jij het liefst persoonlijk contact t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Ossenzijl. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ossenzijl