Loading...

Zorgverzekering Ossenwaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Ossenwaard. Bijvoorbeeld naar Menzis, FBTO, VGZ, CZ, OHRA. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende dekking met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan je vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. alternatieve geneesmiddelen + osteopathie. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best niet makkelijk. Termen als EHIC of Aanvullende zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of inTwente tot CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een duidelijke verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Problemen? Op deze website check jij handige informatie over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Oldehove zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ossenwaard? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – spot jij snel welke partij voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ossenwaard


De beste zorgpolis in Ossenwaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Moerkapelle afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site ontdek je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Byssinose of Dissociatieve fugue, echter ook Lesch-Nyhan-syndroom en Syndroom van Marfan. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Vianen) of juist een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ossenwaard?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Ossenwaard of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Hieronder bekijk je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is United Consumers vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ossenwaard?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Ossenwaard. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele dekking om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind je enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Ossenwaard wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ossenwaard. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ossenwaard? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Ossenwaard is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de gemeente Vianen. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij CZ of United Consumers. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Mindfulness cursus.

Verzekeringskantoor in Ossenwaard

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ossenwaard. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ossenwaard