Loading...

Zorgverzekering Orvelte Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Orvelte. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de actuele zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan jij gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. opticien / oefentherapie. Het overstappen is razendsnel gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is redelijk frustrerend. Termen als SVB en Diagnose Behandelcombinatie vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of OZF tot bijv. DSW en Zekur. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door de zorgvergelijker tref je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die spoort met alle individuele wensen. Problemen? Op deze pagina check je bruikbare specificaties ten aanzien van eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Olburgen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Orvelte? De kosten van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-orvelte


Populaire zorgpolis in Orvelte?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Minnertsga afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna tref je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Arachibutyrofobie of Kinderziekte, en tevens voor bijv. Lichen sclerosus en Scheurbuik. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Orvelte?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Orvelte of omgeving. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 6 stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Pro Life vergoedingen) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Orvelte?

De basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Orvelte. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de kleine letters van je actuele verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Orvelte wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: trek even na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Orvelte. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Orvelte? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Orvelte is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je velerlei soorten zorg in de buurt van Midden-Drenthe. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Bewuzt of Pro Life. Bekijk de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Dekking Meniscus.

Verzekeringskantoor in Orvelte

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak ten aanzien van de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Orvelte. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Orvelte