Loading...

Zorgverzekering Oppenhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oppenhuizen. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, OHRA, Achmea, VGZ, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past jouw huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als geneesmiddelen / acupunctuur. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms niet eenvoudig. Termen als Zorgaanbieders + Basisverzekering zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of National Academic tot bijv. Interpolis en Stad Holland. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker vind je vlug en zonder problemen een goedkope verzekering die overeenkomt met je wensen. Is het lastig? Op deze website tref jij handige info over de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Oirsbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oppenhuizen? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk jij gelijk welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Besured, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oppenhuizen


Betrouwbare zorgpolis in Oppenhuizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Milheeze afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Verderop tref je nuttige factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Apathie of Diabetes mellitus, maar ook Morfologie huidafwijkingen en Polyposis nasi. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oppenhuizen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Oppenhuizen of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. twaalf stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ONVZ vergoedingen) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Oppenhuizen?

Jouw basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Oppenhuizen. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van je actuele verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check je enige populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Oppenhuizen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oppenhuizen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oppenhuizen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Oppenhuizen is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de regio Súdwest-Fryslân. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie of apotheek, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij FBTO of PNOZorg. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Medisch specialistische zorg.

Verzekeringskantoor in Oppenhuizen

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Oppenhuizen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oppenhuizen