Loading...

Zorgverzekering Opende Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Opende. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt de actuele verzekering met jouw behoeften? Met medewerking van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen als bijv. oedeemtherapie plus fysiotherapie. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal complex. Begrippen als PGB en Collectiviteitskorting zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of National Academic tot CZdirect en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je direct en probleemloos een geschikte verzekering die matcht met jouw wensen. Problemen? Op deze pagina bekijk je makkelijke details over de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Oene zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Opende? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-opende


Veel gekozen zorgpolis in Opende?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Midwoud afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze site lees je meer over veel besproken onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Confabulatie of Geslachtsidentiteitsstoornis, echter ook Orbitale cellulitis en Progressieve myositis ossificans. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Grootegast) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Opende?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Opende of in een omliggende plaats. Maar het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hierna bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 behandelingen).
 7. Kies de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Interpolis vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Opende?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Opende. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina spot jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Opende wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Opende. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Opende? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Opende moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de streek Grootegast. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie en ook plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Besured of Zekur. Controleer de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Manuele geneeskunde.

Verzekeringskantoor in Opende

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Opende. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Opende