Loading...

Zorgverzekering Opeinde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Opeinde. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, CZ, Menzis, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de afgesloten verzekering bij jouw situatie? Geholpen door een slimme zorgvergelijker mag ook jij nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld geneesmiddelen / zwangerschap en bevalling. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is best niet makkelijk. Aspecten zoals Zorgverzekeringskaart of Wmo vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of OZF tot Delta Lloyd en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker vind je vlug en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij makkelijke details ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Oegstgeest zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Opeinde? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek je gelijk welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-opeinde


Meest gekozen zorgpolis in Opeinde?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Midwolde afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je een aantal aspecten die van belang zijn. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Blaasontsteking of Jeuk, en tevens voor bijv. Ontsteking en Stoornis in de impulsbeheersing. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Smallingerland) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Opeinde?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Opeinde of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Op deze pagina check je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 12 per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. HEMA vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Opeinde?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Opeinde. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts en Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele modules en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina lees jij een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Opeinde wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Opeinde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Opeinde? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Opeinde moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in en rondom Smallingerland. Neem nou logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en haptonomie, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij C4Me en Zekur. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Mantelzorg.

Verzekeringskantoor in Opeinde

Heb jij het liefst persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Opeinde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Opeinde