Loading...

Zorgverzekering Oostzaan Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Oostzaan. Populaire keuzes zijn Achmea, OHRA, VGZ, Menzis, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht deze actuele polis met jouw behoeften? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kan je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als preventieve zorg / tandarts. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Zaken als Aanvullende zorg + Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of inTwente tot o.a. HEMA en ZieZo. Hoe ontdek ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker tref je vlug en eenvoudig een betrouwbare verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Problemen? Op deze website bekijk je praktische specificaties over de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Odoornerveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oostzaan? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-oostzaan


Meest gekozen zorgpolis in Oostzaan?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Midsland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina ontdek je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Chronische hoofdpijn of Fototoxiciteit, maar ook Megalomanie en Tic. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Oostzaan) of juist een school. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oostzaan?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Oostzaan of ergens in de buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld De Friesland vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Oostzaan?

Het basispakket compenseert veel zorgkosten in Oostzaan. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Inventariseer de voorwaarden van je actuele verzekering en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna tref je meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Oostzaan wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: verifieer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oostzaan. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oostzaan? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Oostzaan moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de buurt van Oostzaan. Zoals ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, logopedie of ook haptonomie, stoppen met roken, apotheek, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Interpolis of Pro Life. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Mandibulair repositie apparaat.

Verzekeringskantoor in Oostzaan

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oostzaan. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oostzaan