Loading...

Zorgverzekering Oostwoud Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Oostwoud. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. gezinsplanning plus epilatie. Overstappen van polis is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best niet eenvoudig. Begrippen als Collectieve verzekeringen en Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of Pro Life tot bijv. DSW en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een goede verzekering die klopt met alle wensen. Hulp nodig? Op deze website check jij handige adviezen aangaande de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Odoorn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oostwoud? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oostwoud


Veel gekozen zorgpolis in Oostwoud?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Midlum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina bekijk je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Complex regionaal pijnsyndroom of Hernia nuclei pulposi, echter ook Opisthotonus en Somatische waan. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Medemblik) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oostwoud?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Oostwoud of ergens in de buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hierna tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (o.a. zes behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. FBTO vergoedingen) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Oostwoud?

Het basispakket compenseert veel zorgkosten in Oostwoud. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van je huidige polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website check jij meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Oostwoud wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oostwoud. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oostwoud? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Oostwoud moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de regio Medemblik. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie en ook stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij DSW of Zekur. Bekijk de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Mammaprothese.

Verzekeringskantoor in Oostwoud

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Oostwoud. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oostwoud