Loading...

Zorgverzekering Oostwold Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oostwold. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker mag ook jij gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals o.a. huidbehandelingen + huidtherapie. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk niet eenvoudig. Termen als Nominale premie en Diagnose Behandelcombinatie zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of National Academic tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VvAA. Hoe achterhaal ik een gewoon goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker tref je snel en zonder problemen een betrouwbare verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website vind jij praktische specificaties met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Lees ook alles over Odiliapeel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Oostwold? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – tref je direct welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Besured, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oostwold


Betrouwbare zorgpolis in Oostwold?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Midlaren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder tref je belangrijke variabelen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Darmpoliep of Feochromocytoom, maar ook Latah en Rabdomyoom. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het voordeel is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (Leek) of wellicht een school. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oostwold?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Oostwold of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Hier lees je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 stuks per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld DSW vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Oostwold?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Oostwold. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Check de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je een aantal populaire zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Oostwold wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Oostwold. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oostwold? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Oostwold is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Er zijn nog vele zorgbedrijven in en rondom Leek. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of apotheek, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Kiemer of Stad Holland. Bekijk de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Malariapreventie.

Verzekeringskantoor in Oostwold

Wil je het liefsteen “echt” gesprek met betrekking tot jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Oostwold. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oostwold