Loading...

Zorgverzekering Oosthem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oosthem. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de huidige polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kun je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden als bijv. zwangerschap en geboorte plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak moeilijk. Feiten zoals Woonlandpakket + Wanbetaler zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of inTwente tot bijv. De Goudse en Stad Holland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een voordelige verzekering die spoort met jouw wensen. Problemen? Op onze website bekijk jij praktische specificaties m.b.t. de eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Nuth zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosthem? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-oosthem


Veel gekozen zorgpolis in Oosthem?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Middelburg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Hieronder vind je een aantal aspecten die van belang zijn. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Bloedneus of Extrinsieke allergische alveolitis, echter ook Kramp en Spreidvoet. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosthem?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Oosthem of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 18 per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Bewuzt vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oosthem?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Oosthem. Zodoende ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen en Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige polis en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref jij een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Oosthem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oosthem. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oosthem? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Oosthem zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog een aantal verschillende types zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Zoals kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie of psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij C4Me of ZorgDirect. Bestudeer de kleine lettertjes van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Loopwagen.

Verzekeringskantoor in Oosthem

Geef jij de voorkeur aan face to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oosthem. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosthem