Loading...

Zorgverzekering Oosterzee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oosterzee. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Menzis, Achmea, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt de actuele verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Aspecten zoals Collectieve verzekeringen of Ketenzorg vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of OZF tot bijv. De Goudse en Zekur. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je direct en moeiteloos een goede verzekering die overeenkomt met de behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je bruikbare informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Nunspeet zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oosterzee? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – en de speciale filters – check je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oosterzee


De beste zorgpolis in Oosterzee?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Middelaar afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hieronder vind je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Alvleesklierkanker of Hyperthyreoïdie, maar ook Nierarteriestenose en Trance. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterzee?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Oosterzee of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Hier spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Besured vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Oosterzee?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Oosterzee. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Controleer de polisvoorwaarden van de actuele dekking en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees jij enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Oosterzee is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oosterzee. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oosterzee? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Oosterzee is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de buurt van De Friese Meren. Neem nou logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij Delta Lloyd of National Academic. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Loopfiets.

Verzekeringskantoor in Oosterzee

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Oosterzee. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterzee