Loading...

Zorgverzekering Oosterwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oosterwijk. Veel gekozen partijen zijn Achmea, CZ, Menzis, FBTO, OHRA. In 2020 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande polis met jouw behoeften? Met behulp van onze innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende modules zoals o.a. huidtherapie + chiropractie. De overstap is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2020

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Zaken als Bestuursrechtelijke premie of Gecontracteerde zorg vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of ONVZ tot bijvoorbeeld Ik en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die past bij je individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je bruikbare gegevens aangaande de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Nuland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in oktober 2020 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oosterwijk? De premies van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De prijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de polisvergelijker – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2019 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2020. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oosterwijk


Populaire zorgpolis in Oosterwijk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2020 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Meterik afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2020 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Verderop tref je een aantal begrippen die van belang zijn. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bloedneus of Hepatitis A, maar ook Marasmus en Systemische lupus erythematodes. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2020 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Leerdam) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterwijk?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Oosterwijk of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en simpeler d.m.v. internet. Hier lees je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2020.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Amersfoortse vergoedingen) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Oosterwijk?

Het basispakket dekt de meeste zorgkosten in Oosterwijk. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts maar ook Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele modules en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Oosterwijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oosterwijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oosterwijk? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Oosterwijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in en rondom Leerdam. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Bewuzt en ONVZ. Bestudeer de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Logeerhuis.

Verzekeringskantoor in Oosterwijk

Geef jij de voorkeur aan face to face contact m.b.t. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Oosterwijk. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterwijk