Loading...

Zorgverzekering Oosterstreek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oosterstreek. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, FBTO, OHRA, VGZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt deze huidige polis met jouw omstandigheden? Via de nuttige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen als homeopathie + tandheelkundige hulp. De overstap is binnen 2 minuten gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Zaken als Betalingsachterstand of Gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of PMA tot bijv. FBTO en ZieZo. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via een zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een geschikte verzekering die matcht met alle behoeften. Meer info? Op deze pagina vind je bruikbare info ten aanzien van eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Nuis zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosterstreek? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check je binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oosterstreek


De beste zorgpolis in Oosterstreek?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Meteren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze site vind je betekenisvolle factoren die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Barotrauma of Epileptisch insult, maar ook Kuru en Pyromanie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Weststellingwerf) of via een school. Je hebt recht op korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterstreek?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Oosterstreek of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hierna lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 9 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. ZorgDirect dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oosterstreek?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Oosterstreek. Zodoende ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist en Revalidatiezorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder vind jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Oosterstreek wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oosterstreek. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oosterstreek? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Oosterstreek moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei verschillende types zorg in en rondom Weststellingwerf. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Besured en United Consumers. Controleer de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Liesbreuk.

Verzekeringskantoor in Oosterstreek

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Oosterstreek. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterstreek