Loading...

Zorgverzekering Oosternijkerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oosternijkerk. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, VGZ, Achmea, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige polis bij jouw situatie? Geholpen door deze handige zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld osteopathie / vergoeding bril en contactlenzen. De overstap is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals SVB + Vrijwillig eigen risico komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of PNOZorg tot bijvoorbeeld HEMA en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die aansluit op jouw individuele wensen. Is het lastig? Op deze website bekijk jij praktische specificaties met betrekking tot de aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Nuenen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosternijkerk? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-oosternijkerk


Betrouwbare zorgpolis in Oosternijkerk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Merselo afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hieronder vind je een aantal aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Craniosynostose of Geslachtsziekte, echter ook Melena en Shell-shock. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Dongeradeel) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt korting op de premie (korting van 5-10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosternijkerk?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Oosternijkerk of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 behandelingen).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Zorg en Zekerheid dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Oosternijkerk?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Oosternijkerk. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts maar ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige dekking om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees jij meerdere populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Oosternijkerk wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oosternijkerk. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oosternijkerk? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Oosternijkerk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog vele zorginstellingen in de regio Dongeradeel. Zoals kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek of ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij De Goudse of Promovendum. Bestudeer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Lidmaatschap patiëntenvereniging.

Verzekeringskantoor in Oosternijkerk

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Oosternijkerk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosternijkerk