Loading...

Zorgverzekering Oosternieland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Oosternieland. Populaire keuzes zijn OHRA, FBTO, CZ, VGZ, Achmea. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht de actuele verzekering met jouw behoeften? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kan men vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. mindfulness plus tandheelkundige hulp. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Begrippen als Wlz + Basisverzekering zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijvoorbeeld De Goudse en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker vind je rap en ongecompliceerd een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier lees jij handige info over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Notter zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oosternieland? De premies van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-oosternieland


Populaire zorgpolis in Oosternieland?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Merkelbeek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Hierna tref je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Artrose of Glossofobie, en tevens voor bijv. Ouderverstotingssyndroom en Pterygium. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Eemsmond) of via een opleiding. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosternieland?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Oosternieland of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Op deze pagina vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes keer p/jaar).
 7. Kies de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Zilveren Kruis dekking) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Oosternieland?

Jouw basispakket betaalt veel zorgkosten in Oosternieland. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hieronder bekijk je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Oosternieland wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Oosternieland. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Oosternieland? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Oosternieland moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere verschillende types zorg in de gemeente Eemsmond. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij Ik en PMA. Controleer de condities van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Dekking Lidmaatschap Kruiswerk.

Verzekeringskantoor in Oosternieland

Prefereer jij 1 op 1 contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oosternieland. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosternieland