Loading...

Zorgverzekering Oosterleek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oosterleek. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht deze afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals gezinsplanning plus chiropractie. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is redelijk complex. Aspecten zoals Inkomensafhankelijke bijdrage of Overstappen zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of PNOZorg tot bijvoorbeeld FBTO en United Consumers. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door een zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met alle individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij nuttige gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Lees ook alles over Norg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosterleek? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de vergelijk module – en de speciale filters – check je supersnel welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oosterleek


Veel gekozen zorgpolis in Oosterleek?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Meppen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Op deze site ontdek je nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Colitis of Hartfalen, en tevens voor bijv. Oedeem en Tennisarm. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Drechterland) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterleek?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oosterleek of ergens in de buurt. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever online. Onderstaand lees jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. zes keer).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn ZieZo dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oosterleek?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in Oosterleek. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van de huidige polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna vind jij enkele algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Oosterleek wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: check even of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oosterleek. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oosterleek? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Oosterleek is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere verschillende types zorg in de streek Drechterland. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij FBTO of ZieZo. Check de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Levertransplantatie.

Verzekeringskantoor in Oosterleek

Prefereer jij 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Oosterleek. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterleek