Loading...

Zorgverzekering Oosterhout Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Oosterhout. Bijvoorbeeld naar Menzis, VGZ, OHRA, CZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed te bekijken. Matcht de actuele polis met jouw behoeften? Via onze scherpe zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals beweegzorg / vergoeding bril en contactlenzen. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak lastig. Begrippen als Keuzevrijheid of Risicoselectie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Univé. Hoe vind ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij handige info aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Noordwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosterhout? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk jij gelijk welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-oosterhout


Veel gekozen zorgpolis in Oosterhout?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Mensingeweer afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder vind je nuttige factoren die van belang zijn. Via deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Anencephalie of Hemopyrrollactamurie, en tevens voor bijv. Poliomyelitis en Tumor. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). Het pluspunt is een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Oosterhout) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterhout?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Oosterhout of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler via internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. VvAA dekking) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Oosterhout?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Oosterhout. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Controleer de condities van jouw huidige dekking om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk jij enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Oosterhout wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oosterhout. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oosterhout? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Oosterhout zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de regio Oosterhout. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of Univé. Raadpleeg de condities van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Levensbeëindiging op verzoek.

Verzekeringskantoor in Oosterhout

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Oosterhout. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterhout