Loading...

Zorgverzekering Oosterhesselen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oosterhesselen. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze geldende polis met jouw wensen. Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. kraamzorg / mantelzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is redelijk lastig. Zaken als Restitutiepolis en Budgetpolis zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van CZ of OZF tot o.a. Ditzo en VvAA. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website spot je praktische specificaties over de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Noordwijkerhout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosterhesselen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk jij snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oosterhesselen


Betrouwbare zorgpolis in Oosterhesselen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Menaam afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop bekijk je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Braken of HELLP-syndroom, echter ook Kortademigheid en Syndroom van Sturge-Weber. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Coevorden) of juist een school. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterhesselen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Oosterhesselen of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Hier tref je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Kies een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. VGZ dekking) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Oosterhesselen?

Jouw basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Oosterhesselen. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van je actuele polis en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op onze website vind je meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Oosterhesselen wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Tip: inspecteer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oosterhesselen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oosterhesselen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Oosterhesselen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere verschillende types zorg in de streek Coevorden. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie maar ook audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij FBTO of United Consumers. Raadpleeg de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Lenzen.

Verzekeringskantoor in Oosterhesselen

Heb jij het liefst persoonlijk contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Oosterhesselen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterhesselen