Loading...

Zorgverzekering Oosterbierum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oosterbierum. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, VGZ, FBTO, OHRA. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw geldende polis met jouw wensen. Geholpen door een slimme zorgvergelijker kan iedereen snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als brillen en lenzen of tand. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Termen als Eerstelijnszorg en Nominale premie zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of inTwente tot bijvoorbeeld De Goudse en ZieZo. Hoe vind ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een duidelijke verzekering die klopt met jouw wensen. Problemen? Op deze website tref je handige details aangaande de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Noordscheschut zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oosterbierum? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot je snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oosterbierum


Betrouwbare zorgpolis in Oosterbierum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Melick afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site tref je enkele factoren waar je zeker op moet letten. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Atrofie of Fasciitis plantaris, echter ook Organisch psychosyndroom en Xenolalie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Franekeradeel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterbierum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Oosterbierum of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 12 per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. UMC Zorgverzekering dekking) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oosterbierum?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Oosterbierum. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Check de algemene voorwaarden van je actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hierna check je een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Oosterbierum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: check even of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oosterbierum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oosterbierum? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Oosterbierum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Franekeradeel. Neem nou ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie of ook plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Laserepilatie.

Verzekeringskantoor in Oosterbierum

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Oosterbierum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterbierum