Loading...

Zorgverzekering Oost West en Middelbeers Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oost West en Middelbeers. Veel gekozen partijen zijn FBTO, CZ, Menzis, Achmea, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw bestaande dekking bij jouw situatie? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kan jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden zoals o.a. tandarts plus geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als AWBZ of Ziekenfonds komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of Menzis tot De Goudse en VGZ. Hoe ontdek ik een passende verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker vind je vlug en zonder problemen een goedkope verzekering die in lijn is met je zorgwensen. Meer info? Hier lees jij praktische specificaties over de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Noordeinde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oost West en Middelbeers? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref jij snel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oost-west-en-middelbeers


Veel gekozen zorgpolis in Oost West en Middelbeers?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Meerssen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder tref je betekenisvolle aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Borstvlieskanker of Epilepsie, echter ook Macrofilie en Syndroom van Gilbert. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, gemeente (Oirschot) of via een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oost West en Middelbeers?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Oost West en Middelbeers of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 18 per jaar).
 7. Beslis over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. OZF dekking) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Oost West en Middelbeers?

Het basispakket compenseert veel zorgkosten in Oost West en Middelbeers. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder check je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Oost West en Middelbeers wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inspecteer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oost West en Middelbeers. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oost West en Middelbeers? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Oost West en Middelbeers moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele zorginstellingen in en rondom Oirschot. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Menzis of Zekur. Bekijk de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Dekking Kunstgebit.

Verzekeringskantoor in Oost West en Middelbeers

Heb jij het liefst persoonlijk contact aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oost West en Middelbeers. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider checkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oost West en Middelbeers