Loading...

Zorgverzekering Oost-Graftdijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oost-Graftdijk. Dit kan o.a. naar Achmea, VGZ, FBTO, CZ, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past de huidige verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kan jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. tandheelkundige hulp en tandheelkundige hulp. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Feiten zoals Niet-gecontracteerde zorg + Zorgpas zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Menzis tot FBTO en Stad Holland. Hoe ontdek ik een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die aansluit op de individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website check jij bruikbare specificaties over de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Noordeloos zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oost-Graftdijk? De kosten van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – check je gelijk welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oost-graftdijk


Betrouwbare zorgpolis in Oost-Graftdijk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Meerstad afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je een aantal factoren die van belang zijn. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Confabulatie of Fobie, maar ook Peritonsillair abces en Vegetatieve stoornissen. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, je gemeente (Graft-De Rijp) of via een school. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oost-Graftdijk?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oost-Graftdijk of in deze buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler d.m.v. internet. Hieronder lees je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld PMA dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Oost-Graftdijk?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Oost-Graftdijk. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Check de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref je enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Oost-Graftdijk wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: inspecteer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Oost-Graftdijk. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oost-Graftdijk? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Oost-Graftdijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de gemeente Graft-De Rijp. Zoals kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek en ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij HEMA of Zorg en Zekerheid. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Kunsttranen.

Verzekeringskantoor in Oost-Graftdijk

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oost-Graftdijk. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oost-Graftdijk