Loading...

Zorgverzekering Ooij Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ooij. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, Achmea, OHRA, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt de bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een praktische zorgvergelijker mag ook jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. EHBO-advies + alternatieve geneesmiddelen. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Polisvoorwaarden + GVS zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of OZF tot bijv. DSW en Stad Holland. Hoe vind ik een betaalbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een goede verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Meer info? Op deze website tref je nuttige details m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Noordbeemster zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ooij? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ooij


Veel gekozen zorgpolis in Ooij?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Meerkerk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze site ontdek je veel besproken factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Caverneus hemangioom of Dumpingsyndroom, en tevens voor bijv. Notenallergie en Rett-syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, een gemeente (Ubbergen) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ooij?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Ooij of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. OHRA dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ooij?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Ooij. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je enkele erkende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Ooij wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ooij. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ooij? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Ooij zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de buurt van Ubbergen. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Menzis of Salland. Bestudeer de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Kroon.

Verzekeringskantoor in Ooij

Houd jij van een “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ooij. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ooij