Loading...

Zorgverzekering Onstwedde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Onstwedde. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, FBTO, CZ, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt deze huidige dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van een snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als acnetherapie + alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is soms gecompliceerd. Begrippen als Verplicht eigen risico + CVZ vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of National Academic tot aan Interpolis en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betaalbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website vind je nuttige informatie aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Noord-Sleen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Onstwedde? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot jij gelijk welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-onstwedde


De beste zorgpolis in Onstwedde?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Meedhuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna bekijk je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Blastomycose of Gedeelde psychotische stoornis, echter ook Paraffineverslaving en Wiegendood. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Stadskanaal) of via een school. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Onstwedde?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Onstwedde of ergens in de buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld National Academic dekking) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Onstwedde?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Onstwedde. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Dieetadvies, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van je actuele polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Verderop vind je een paar vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Onstwedde wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Onstwedde. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Onstwedde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Onstwedde moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Stadskanaal. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij CZdirect en ONVZ. Bestudeer de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Kronen en bruggen.

Verzekeringskantoor in Onstwedde

Wil je het liefstpersoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Onstwedde. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Onstwedde