Loading...

Zorgverzekering Onnen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Onnen. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Matcht deze huidige polis bij jouw situatie? Geholpen door deze handige zorgvergelijker kan men gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. oedeemtherapie + brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Zaken als Wlz of Ingezetene zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van CZ of PNOZorg tot aan CZdirect en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een passende verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die klopt met de behoeften. Meer info? Op deze pagina lees jij bruikbare info m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Noord-Scharwoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Onnen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – tref je snel welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-onnen


Betrouwbare zorgpolis in Onnen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Meeden afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site tref je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor aandoeningen als Chronische hoofdpijn of Hypochondrie, echter ook Oogziekte en Zonnesteek. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Haren) of juist een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Onnen?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Onnen of ergens in de buurt. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger online. Hieronder check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Menzis dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Onnen?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Onnen. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Check de kleine letters van jouw huidige verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop vind jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Onnen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Onnen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Onnen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Onnen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je vele soorten zorg in de gemeente Haren. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en ook audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij Kiemer en Promovendum. Controleer de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Krabpak.

Verzekeringskantoor in Onnen

Houd jij van een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Onnen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Onnen