Loading...

Zorgverzekering Ommeren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Ommeren. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een handige zorgvergelijker kan je snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules zoals geneesmiddelen plus fysiotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms lastig. Termen als Risicoselectie of Medicijnbeleid komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of inTwente tot bijvoorbeeld Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die past bij alle wensen. Is het lastig? Op onze website tref je bruikbare informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Noardburgum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ommeren? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De prijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – zoek jij direct welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ommeren


Meest gekozen zorgpolis in Ommeren?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Maurik afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna bekijk je cruciale aspecten die van belang zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor onder andere Cultuurgebonden syndroom of Keratomalacie, en tevens voor bijv. Polycysteus-ovariumsyndroom en Syndroom van Gerstmann. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Buren) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ommeren?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Ommeren of omgeving. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (o.a. 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Interpolis dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ommeren?

De basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Ommeren. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen en Verloskundige zorg, Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina vind jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Ommeren wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ommeren. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ommeren? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Ommeren is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Buren. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd of United Consumers. Bekijk de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Kraamzorg thuis.

Verzekeringskantoor in Ommeren

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Ommeren. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ommeren