Loading...

Zorgverzekering Ommen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Ommen. Populaire keuzes zijn CZ, Achmea, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kan jij nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. acnetherapie en tandarts. Het overstappen is binnen 5 minuten gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Feiten zoals Nominale premie of Eerstelijnszorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of ONVZ tot bijv. FBTO en Zekur. Hoe ontdek ik een professionele verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je snel en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die past bij je wensen. Hulp nodig? Op onze website vind jij praktische specificaties m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Nistelrode zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ommen? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met handige zoekfuncties – check je gelijk welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ommen


Meest gekozen zorgpolis in Ommen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Matsloot afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Op deze site bekijk je veel besproken onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Ataxie of Ziekte van Kahler, en tevens voor bijv. Monomanie en Prodromale fase. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Ommen) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ommen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Ommen of omgeving. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker online. Hier lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. negen per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is HEMA dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Ommen?

De basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Ommen. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts maar ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Controleer de polisvoorwaarden van je actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind jij meerdere populaire zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Ommen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inspecteer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ommen. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ommen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Ommen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de buurt van Ommen. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie en haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea of VGZ. Raadpleeg de voorwaarden van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Kraamzorg in het ziekenhuis.

Verzekeringskantoor in Ommen

Heb jij het liefst 1 op 1 contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ommen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ommen