Loading...

Zorgverzekering Ommel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Ommel. Denk bijvoorbeeld aan CZ, VGZ, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past deze afgesloten dekking nog met jouw situatie? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kan men snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als oefentherapie plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Aspecten zoals Zorgpas en College voor Zorgverzekeringen komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of ONVZ tot Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die overeenkomt met je wensen. Hulp nodig? Op onze website spot je bruikbare informatie ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Nisse zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ommel? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je snel welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-ommel


Veel gekozen zorgpolis in Ommel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Mastenbroek afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina ontdek je enkele begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Boviene spongiforme encefalopathie of Eetbuienstoornis, echter ook Kramp en Syndroom van Marfan. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (maximaal €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Asten) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ommel?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Ommel of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hieronder check je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Goudse dekking) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Ommel?

Jouw basispolis compenseert veel zorgkosten in Ommel. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van de actuele dekking en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check jij een paar vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Ommel is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: controleer goed of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Ommel. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ommel? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Ommel zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de buurt van Asten. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook audicien, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Besured en Univé. Bekijk de condities van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Kraamzorg.

Verzekeringskantoor in Ommel

Prefereer jij een persoonlijke afspraak m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ommel. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ommel