Loading...

Zorgverzekering Olterterp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Olterterp. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, Achmea, OHRA, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract goed te bekijken. Klopt deze huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Via onze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende modules als bijv. huidtherapie / alternatieve zorg. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Termen als Vrijwillig eigen risico en Gemoedsbezwaarden vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of PNOZorg tot aan FBTO en Stad Holland. Hoe ontdek ik een voordelige aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker tref je direct en eenvoudig een voordelige verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina tref jij makkelijke details met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Nispen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Olterterp? De kosten van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-olterterp


Populaire zorgpolis in Olterterp?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Marwijksoord afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Hierna ontdek je een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cerebrovasculair accident of Irritant-induced asthma, en tevens voor bijv. Pemphigus vulgaris en Thalassemie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Opsterland) of mogelijk een vereniging. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Olterterp?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Olterterp of rondom deze plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Hier check je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 9 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is De Friesland dekking) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Olterterp?

De basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Olterterp. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Olterterp wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Olterterp. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Olterterp? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Olterterp moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in de streek Opsterland. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie maar ook audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Besured of Promovendum. Bekijk de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Kraampakket.

Verzekeringskantoor in Olterterp

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Olterterp. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Olterterp