Loading...

Zorgverzekering Oldeouwer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oldeouwer. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, CZ, VGZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt de afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen als bijv. acnetherapie + epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Termen als Niet-gecontracteerde zorg + Keuzevrijheid vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of OZF tot bijvoorbeeld Interpolis en Univé. Hoe ontdek ik een goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die past bij de individuele wensen. Hulp nodig? Hier vind je handige adviezen over de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Nijlande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldeouwer? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref je supersnel welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oldeouwer


Veel gekozen zorgpolis in Oldeouwer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Marrum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna ontdek je veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Apathie of Hepatitis B, en tevens voor bijv. Misselijkheid en Thoracic Outlet Syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (De Friese Meren) of via een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldeouwer?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oldeouwer of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Ditzo dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Oldeouwer?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Oldeouwer. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Verderop tref je een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Oldeouwer is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oldeouwer. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oldeouwer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Oldeouwer moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog velerlei zorginstanties in de gemeente De Friese Meren. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie maar ook apotheek, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen zijn erg wisselend bij FBTO of Promovendum. Controleer de dekking van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Kniebrace.

Verzekeringskantoor in Oldeouwer

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Oldeouwer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist controleert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldeouwer