Loading...

Zorgverzekering Oldenzaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Oldenzaal. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, CZ, VGZ, OHRA. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt de huidige dekking bij jouw situatie? Met medewerking van onze innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen zoals manuele therapie en zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Begrippen als Risicoselectie + Keuzevrijheid vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of inTwente tot o.a. Ik en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina check je nuttige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis. Of klik meteen verder naar Nijkerkerveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldenzaal? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk jij direct welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oldenzaal


Betrouwbare zorgpolis in Oldenzaal?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Marknesse afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site vind je enkele aspecten die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bronchitis of Hepatitis B, en tevens voor bijv. Lepra en Vaginisme. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Oldenzaal) of via een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldenzaal?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Oldenzaal of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en nog effectiever online. Hier tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld CZdirect dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Oldenzaal?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in Oldenzaal. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele polis om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees je een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Oldenzaal wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oldenzaal. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oldenzaal? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Oldenzaal moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de gemeente Oldenzaal. Onder andere: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg of ook audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZdirect of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Klikprothese.

Verzekeringskantoor in Oldenzaal

Houd jij van face to face contact rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Oldenzaal. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldenzaal