Loading...

Zorgverzekering Oldehove Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Oldehove. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, CZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past jouw bestaande dekking nog met jouw situatie? Met behulp van de scherpe zorgvergelijker kan je rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. homeopathie + epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is redelijk lastig. Begrippen als Verzekeringsplicht + Overstapservice zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of OZF tot aan DSW en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die klopt met de behoeften. Meer info? Op deze website spot jij bruikbare adviezen m.b.t. de naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Nijetrijne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldehove? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oldehove


Populaire zorgpolis in Oldehove?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Marijenkampen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze site tref je nuttige variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Candida albicans of Hartaderbreuk, maar ook Nefrotoxiciteit en Prodromale fase. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Zuidhorn) of juist een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldehove?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oldehove of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever op internet. Op deze pagina tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 6 stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Besured dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Oldehove?

Jouw basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Oldehove. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen en tevens Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de kleine letters van je huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk je meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Oldehove wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Oldehove. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oldehove? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Oldehove moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er vele zorginstanties in de streek Zuidhorn. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Ditzo en OZF. Check de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Kies.

Verzekeringskantoor in Oldehove

Houd jij van face to face contact rondom jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Oldehove. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldehove