Loading...

Zorgverzekering Oldeholtwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Oldeholtwolde. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Achmea, CZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Past jouw huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals chiropractie of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk complex. Termen als Polisvoorwaarden + Risicoselectie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of National Academic tot Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker detecteer je gelijk en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die overeenkomt met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op onze website lees je makkelijke informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Nijensleek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldeholtwolde? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij direct welke aanbieder de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oldeholtwolde


Betrouwbare zorgpolis in Oldeholtwolde?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Mariënvelde afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Albinisme of Epstein-Barrvirus, maar ook Paratuberculose en Toxocariasis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Weststellingwerf) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldeholtwolde?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oldeholtwolde of omgeving. Echter, het kan nog sneller en simpeler via internet. Onderstaand check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Avéro Achmea dekking) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Oldeholtwolde?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Oldeholtwolde. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Oldeholtwolde wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inventariseer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oldeholtwolde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oldeholtwolde? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Oldeholtwolde zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in en rondom Weststellingwerf. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of ook haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij FBTO of Zekur. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking KI(D)-behandeling.

Verzekeringskantoor in Oldeholtwolde

Wil je het liefst1 op 1 contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Oldeholtwolde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldeholtwolde