Loading...

Zorgverzekering Oisterwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Oisterwijk. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, CZ, Achmea, Menzis. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering goed te bekijken. Past jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kun je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld steunzolen + ergotherapie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Termen als Zorgpolis + Zorgpas komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of ONVZ tot o.a. FBTO en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je nuttige info aangaande de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Nijeberkoop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Oisterwijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oisterwijk


Betrouwbare zorgpolis in Oisterwijk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Margraten afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Hieronder ontdek je betekenisvolle factoren die van belang zijn. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Ageusie of Faalangst, maar ook Kuru en Verziendheid. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Oisterwijk) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oisterwijk?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Oisterwijk of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler online. Onderstaand lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld ZieZo augustus 2022) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oisterwijk?

De basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Oisterwijk. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Check de voorwaarden van de actuele modules en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op deze pagina check je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Oisterwijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: trek even na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Oisterwijk. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oisterwijk? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Oisterwijk zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de streek Oisterwijk. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en audicien, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij CZdirect of OZF. Check de voorwaarden van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Kaakchirurg.

Verzekeringskantoor in Oisterwijk

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Oisterwijk. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oisterwijk