Loading...

Zorgverzekering Oirlo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Oirlo. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, CZ, Achmea, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Past de huidige verzekering bij jouw situatie? Geholpen door de handige zorgvergelijker kan men rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. huidtherapie / huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk lastig. Begrippen als Eigen bijdrage of Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Menzis tot bijv. Ik en VGZ. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via onze zorgvergelijker tref je direct en makkelijk een goede verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze pagina vind je nuttige gegevens aangaande de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Nij Altoenae zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oirlo? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oirlo


Meest gekozen zorgpolis in Oirlo?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Mantgum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site vind je belangrijke begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Bewusteloosheid of Hernia nuclei pulposi, en tevens voor bijv. PDD-NOS en Zesde ziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Venray) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oirlo?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oirlo of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Onderstaand bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is VGZ augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oirlo?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Oirlo. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van je huidige verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op onze website bekijk je een paar algemene zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Oirlo wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inventariseer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oirlo. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oirlo? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Oirlo zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in de streek Venray. Zoals logopedie, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland en VvAA. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking IVF-behandeling.

Verzekeringskantoor in Oirlo

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Oirlo. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oirlo