Loading...

Zorgverzekering Offingawier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Offingawier. Veel gekozen partijen zijn Achmea, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past de afgesloten polis met jouw behoeften? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kun je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. opticien + fysiotherapie. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Termen als Gemoedsbezwaarden + Medicijnbeleid vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Kiemer tot bijv. Ditzo en Salland. Hoe vind ik een voordelige aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een goede verzekering die past bij jouw individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina check je nuttige informatie m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Lees ook alles over Niezijl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Offingawier? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk je snel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-offingawier


De beste zorgpolis in Offingawier?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Malden afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hierna ontdek je enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Anti-sociale gedragsstoornis of Endometriose, maar ook Moyamoya-syndroom en Zangersknobbeltje. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Offingawier?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Offingawier of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler op internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is UMC Zorgverzekering december 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Offingawier?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Offingawier. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Offingawier is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Offingawier. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Offingawier? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Offingawier is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Neem nou logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Bewuzt en VvAA. Bestudeer de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Insulinepomp toebehoren.

Verzekeringskantoor in Offingawier

Heb jij het liefst een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Offingawier. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige checkt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Offingawier