Loading...

Zorgverzekering Oene Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Oene. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, VGZ, OHRA, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt jouw geldende dekking met jouw wensen. Geholpen door een handige zorgvergelijker kan je rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als kraamzorg + mindfulness. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is vaak frustrerend. Feiten zoals Regeling wanbetalers of Mantelzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of PMA tot aan CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door onze zorgvergelijker vind je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Meer info? Op onze website lees je nuttige specificaties m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Nieuwveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oene? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oene


Betrouwbare zorgpolis in Oene?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Makkinga afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder tref je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor problemen zoals Coronavirus of Dysartrie, en tevens voor bijv. Metaplasie en Trachoom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Epe) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oene?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Oene of in deze buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Onderstaand bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 6 behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Salland Zorgverzekering december 2022) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Oene?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Oene. Hiermee ben je standaard verzekerd voor zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele verzekeraar om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot je een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Oene wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oene. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oene? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Oene zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de buurt van Epe. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of PMA. Controleer de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Inlays.

Verzekeringskantoor in Oene

Prefereer jij face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Oene. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oene