Loading...

Zorgverzekering Odiliapeel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Odiliapeel. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Menzis, CZ, OHRA, FBTO. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Past jouw actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kan jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als chiropractie en chiropractie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal moeilijk. Termen als Internet zorgverzekering of Mantelzorg zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot bijvoorbeeld Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker bekijk je snel en moeiteloos een goede verzekering die overeenkomt met alle zorgwensen. Problemen? Op deze pagina check je makkelijke details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Of klik meteen verder naar Nieuwlande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Odiliapeel? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot je snel welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-odiliapeel


De beste zorgpolis in Odiliapeel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Maasland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop lees je meer over cruciale aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Byssinose of Jeruzalem-syndroom, en tevens voor bijv. Pneumothorax en West-Nijlziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Uden) of juist een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Odiliapeel?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Odiliapeel of in deze buurt. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. OZF augustus 2022) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Odiliapeel?

Jouw basisverzekering dekt veel zorgkosten in Odiliapeel. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist en Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Controleer de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna vind je meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Odiliapeel wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: verifieer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Odiliapeel. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Odiliapeel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Odiliapeel moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Ook vind je meerdere zorginstanties in de buurt van Uden. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of VvAA. Raadpleeg de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Dekking Infuusstandaard.

Verzekeringskantoor in Odiliapeel

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Odiliapeel. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Odiliapeel