Loading...

Zorgverzekering Obdam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Obdam. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt deze afgesloten polis met jouw omstandigheden? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kan je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld preventieve zorg + oedeemtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Begrippen als Tweedelijnszorg en EHIC zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of OZF tot o.a. CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je vlug en gemakkelijk een goede verzekering die spoort met alle behoeften. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je bruikbare adviezen over de eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Nieuwkoop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Obdam? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk je supersnel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-obdam


Betrouwbare zorgpolis in Obdam?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Maasdam afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site tref je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Artrose of Keratomalacie, en tevens voor bijv. Pathogeen en Syndroom van Rett. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Koggenland) of juist een vereniging. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Obdam?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Obdam of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hieronder bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 18 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. National Academic augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Obdam?

Het basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Obdam. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van de actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref jij een paar erkende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Obdam wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Obdam. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Obdam? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Obdam moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Ook vind je vele zorginstanties in de buurt van Koggenland. Denk aan: kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie en ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Menzis en Zorg en Zekerheid. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Inentingen voor reizen naar het buitenland.

Verzekeringskantoor in Obdam

Houd jij van face to face contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Obdam. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Obdam