Loading...

Zorgverzekering Nuis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Nuis. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, OHRA, CZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past deze actuele polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. alternatieve geneesmiddelen of fysiotherapie. De overstap is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is best moeilijk. Begrippen als Zorgplicht + Betalingsregeling zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. FBTO en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina check je makkelijke informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Lees ook alles over Nieuwendijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nuis? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – check je direct welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nuis


De beste zorgpolis in Nuis?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Molenend afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Verderop ontdek je veel besproken aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor problemen zoals Budd-Chiari-syndroom of Frotteurisme, echter ook Lepra en Theatrale persoonlijkheidsstoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Marum) of wellicht een school. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nuis?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Nuis of in deze buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Hier tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 18 keer).
 7. Kies de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. FBTO december 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Nuis?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Nuis. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Ergotherapie. Lees de kleine letters van je huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nuis wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: check even of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Nuis. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nuis? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Nuis is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de buurt van Marum. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie of ook psychologische zorg, haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij C4Me en ZorgDirect. Controleer de condities van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Hyperhydrosis.

Verzekeringskantoor in Nuis

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Nuis. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nuis