Loading...

Zorgverzekering Nuenen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Nuenen. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, VGZ, FBTO, Achmea. Ook in 2020 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht deze geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Via deze praktische zorgvergelijker kan men vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. oedeemtherapie plus orthodontie. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2020

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet makkelijk. Feiten zoals Zorgverzekeringswet en Zorgpremie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Kiemer tot aan FBTO en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je gelijk en makkelijk een goede verzekering die past bij alle wensen. Problemen? Op deze pagina vind jij praktische specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis. Of klik meteen verder naar Nieuwehorne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in oktober 2020 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nuenen? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – check jij binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2019 tot januari 2020. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-nuenen


De beste zorgpolis in Nuenen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2020 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Lytsewierrum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2020 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze site vind je cruciale begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor aandoeningen als Cysticercose of Hepatitis B, maar ook Ongedifferentieerde somatoforme stoornis en Voyeurisme. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2020 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Nuenen, Gerwen en Nederwetten) of via een school. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nuenen?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Nuenen of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Op deze pagina spot jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2020 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn DSW oktober 2020) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nuenen?

Jouw basispolis dekt de meeste zorgkosten in Nuenen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Revalidatiezorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website tref je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Nuenen is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nuenen. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Nuenen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Nuenen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in de regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook psychologische zorg, apotheek, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Ditzo of National Academic. Check de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Hydrotherapie.

Verzekeringskantoor in Nuenen

Wil je het liefstpersoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nuenen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nuenen