Loading...

Zorgverzekering Noordscheschut Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Noordscheschut. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Achmea, CZ, VGZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de actuele polis nog met jouw situatie? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals anticonceptie plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Zaken als Mantelzorg + Solidariteit zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of ONVZ tot bijvoorbeeld De Goudse en VGZ. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een betrouwbare verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website lees je bruikbare gegevens over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Nieuwdorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Noordscheschut? De premies van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het tarief komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-noordscheschut


Populaire zorgpolis in Noordscheschut?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Lutjebroek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over een aantal onderdelen die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Bijziendheid of Hepatitis A, maar ook Kleptofobie en Schouderdystocie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Hoogeveen) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Noordscheschut?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Noordscheschut of in deze buurt. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere negen keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Avéro Achmea augustus 2022) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Noordscheschut?

Jouw basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Noordscheschut. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van de huidige modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop vind je enige populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Noordscheschut wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Noordscheschut. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Noordscheschut? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Noordscheschut moet wel een contract hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de gemeente Hoogeveen. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Besured of VGZ. Check de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Huidtherapie.

Verzekeringskantoor in Noordscheschut

Houd jij van 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Noordscheschut. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Noordscheschut