Loading...

Zorgverzekering Noord-Brabant Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Noord-Brabant. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Klopt de bestaande dekking met jouw behoeften? Via onze slimme zorgvergelijker kun je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. oefentherapie of opticien. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Collectieve zorgverzekering en Acceptatieplicht zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en Salland. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een goedkope verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze pagina lees jij makkelijke specificaties over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Zeijerveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Noord-Brabant? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – zoek jij binnen 1 minuut welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-noord-brabant


Populaire zorgpolis in Noord-Brabant?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Waskemeer afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop lees je meer over betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Coeliakie of Genitaal retractiesyndroom, maar ook Middenoorontsteking en Syndroom van DiGeorge. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Noord-Brabant) of soms een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Noord-Brabant?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Noord-Brabant of ergens in de buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via het internet. Onderstaand tref jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 12 keer).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. United Consumers afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Noord-Brabant?

Het basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Noord-Brabant. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Lees de voorwaarden van je actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Noord-Brabant wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: loop na of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Noord-Brabant. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Noord-Brabant? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Noord-Brabant moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Ook vind je velerlei soorten zorg in de buurt van Noord-Brabant. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Besured en Pro Life. Check de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Ziekenvervoer.

Verzekeringskantoor in Noord-Brabant

Wil je het liefstpersoonlijk contact rondom een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Noord-Brabant. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Noord-Brabant